Lilla Spöket Laban

Ett väderbitet litet teatersällskap drar land och rike runt med sin något slitna scenografi för att berätta all världens sagor. Nu ska denna trio framföra berättelsen om Lilla Spöket Laban som bor i slottet Gomorronsols källare. Men kommer de att våga...? De är väldigt spökrädda och det finns ju så mycket läskigt i sagan - mörker, vinande vind, ugglor, konstiga ljud, stränga vuxna, djupa vatten och så SPÖKEN!
Tur i alla fall att de har varandra.

Press:
Pia Huss DN
"En Laban med bett.
Så här kär kan en med åren utslätad klassiker bli i de rätta nyporna."
Så har den första adventsklappen landat: en varitéanstruken uppsättning spunnen kring makarna Sandbergs otroligt populära figur spöket Laban. Med jäklar anåda och humor och ett fritt förhållningssätt till orginalet presenterar regissören och ensemblen en Laban med bett. Topp! säger jag. Så här piggt kan en kär, men med åren också något utslätad, klassiker bli i de rätta nyporna."


Karin Helander SvD
"Fiffig iscensättning leker med rädslor.
Skickliga skådespelarna Lina Andersson, Sten Hellström och Ulf Montan spelar med smittande gott humör teatergruppens aktörer som spelar spöken, kungafamilj och tjänstefolk samt byter roller med varandra./.../Kostymerna och inte minst Jörgen Aggeklints kluriga stämningsmusik och sånger med knorr ger drag av vaudeville och varieté.


Regi och dramatisering: Daniel Goldmann
Regiassistent: Michelle Nordlander
Medverkande :  Lina Andersson, Sten Hellström, Ulf Montan
Scenografi: Camilla Ed • Ljus: Kundali Löfstrand
Musikkomposition och sångtexter: Jörgen Aggeklint

Fler föreställningar